svar på spørsmål [del 2]

Når begynte du å fotografere? Det hele begynte vel egentlig da jeg fant ut at det var macrofunksjon på kompaktkameraet mitt, og jeg syntes det var kjempegøy å ta bilder av alle blomstene i hagen. Det var i? 2007 en gang? Jeg holdt faktisk på ganske lenge med dette kameraet! Så kjøpte jeg Nikon D40 for konfirmasjonspengene i 2008, faktisk den 30. April. Og det var vel da det begynte, sånn på skikkelig vertfall. Nå ? et og et halvt år etter ? kan jeg så utrolig mye mer! Gleder meg til å lære enda mer.

Tre bilder tatt med det lille oransje kompaktkameraet:200803160053
Dette er ikke bilder jeg liker nå i dag. 

Hvor får du foto-ideer fra? Åh, over alt! Jeg elsker å lese i tykke, utenlandske moteblader ? de er jo fulle av flotte bilder! Favorittbladene er plastique, dansk og SVA. Jeg leser også et tonn med fotoblogger, ser på hjemmesider til fotografer og ikke minst alle de flinke kollegaene mine på jobb.

Hvor jobber du? Stavanger Foto

Hvor fikk du det redigeringsprogrammet du brukte? Det jeg bruker hjemme (photoshop elements) fikk jeg av pappa. Jeg har en veldig gammel versjon, og jeg har så grusomt lyst på noe bedre! Hvis noen vil sende meg en CS4, send en mail så får du adresse?hehehe..

Hvem er den kuleste du kjenner? Meg selv, vel.

Har du eget mørkerom? Nei, jeg har ikke eget mørkerom. 

Kan du skrive flere innlegg om hvordan man kan få til ulike effekter i photoshop/ når man tar bilder (f.eks. slik hjerte-bokeh og time machine-greiene)? Det kan jeg selvfølgelig! Det eneste som er så dumt er at det tar utrolig lang tid. Skal prøve å gjøre det oftere hvis det er noe dere ønsker.

Hva er det du liker best å ta bilder av? Ååh, vanskelig spørsmål. Jeg har perioder der jeg kun vil ta studiobilder, perioder hvor jeg tar bilder av blomster og insekter, og så har jeg perioder der jeg prøver ut masse nytt. Jeg utforsker enda, og har ikke funnet én ting jeg liker bedre enn annet.

Kandu legge ut de 5 favoritt portrettbildene du har tatt? Vel, jeg har ikke tatt så veldig mange portrettbilder, og de jeg har er tatt i studio. Men det må bli disse:untitled4

Hva heter dine 5 favoritt fotoblogger? Jeg leser utrolig mange fotoblogger, men skal jeg velge ut 5 stk. må det bli: Annika Svenmarck, Johanna Lundberg, tittblogg, reflex og Drea.

Favoritt foto- og vanlig blogger? I tillegg til de fem i spørsmålet over, leser jeg fotobloggene til Benedicte, Ida-Maria, Elin og Isabell. Av vanlige blogger er det ikke så veldig mye, men favorittene er Linnéa og Lisaplace.

Hvilke blogger på topplisten leser du? Jeg er ikke så veldig opptatt av topplisten, men det hender jeg titter innom Living Doll og Ulrikke Lund

Hvilke fotografer er dine favoritter? Aner ikke! Det er flaut å si det, men de eneste fotografene jeg vet om er de jeg får vite om på jobb og top model.

På bildet til venstre. Er det slik du har håret nå? Jepp!

Og har dere fortsatt oppstartstilbudet hvor man får med en ekstra blits til D3000-kameraet? Hvor lenge har dere det tilbudet i så fall? Hmm.. aner ikke. Skal finne det ut!

Har du søsken? Ja, en lillebror på 11 og en storesøster på 18.

Hvor lenge har du egentlig vært interessert i foto? Ca. 2 år. For mer detaljer se helt opperst i innlegget.

Hvor får du all kreativitet fra? Jeg er ikke så veldig kreativ, men inspirasjon får jeg fra andre fotoblogger, blader, hjemmesider osv..

Kan du legge ut topp 5 favorittbilder som du har tatt? Denne var ikke lett...

200907040269
Nei, off, dette ble feil. Jeg klarer ikke å finne favorittbildene mine!

Jeg har tenkt å kjøpe meg et speilreflekskamera, og har sett litt på D3000. Er det bra? Har du prøvd det? Jeg trenger et kamera som ikke er så tungt at jeg ikke gidder å ta det med i veska på en jentekveld, men også så bra at jeg kan ta gode bilder. Min far har et D700, så jeg bruker det hvis jeg vil ut å ta de virkelig gode bildene.. Hvis faren din har en D700 så kan du jo bare kidnappe det og flykte? Det hadde jeg gjort. Neida. Et D3000 er et bra valg hvis du er opptatt av at det skal være lett og ta med seg i veska på jentekveld. Har ikke prøvd det, nei. Og vet heller ikke så veldig mye om det. Det kan godt være det dekker dine behov, men det er ikke et kamera jeg selv hadde kjøpt.

Hva er ditt favoritt objekt? Mener du objektiv? Da er det 50mm f/1.4

Hvilket anbefaler du? Det samme - 50mm f/1.4

Hvilken butikk kjøper du tingene dine i? Stavanger Foto

Hvor mye plass har du på pcen din? På selve laptopen har jeg 280 GB, men har også en ekstern harddisk.

 

Da har jeg svart på alle spørsmålene jeg fikk inn. Håper dere er fornøyde med svarene!
Kommentarer:

Ey! Endeleg fant eg ein fotoblogg eg likte på blogg.no.. Er jo nesten berre folk som berre brukar auto på sitt dSLR kamera :) Du er flink, og det veit du sikkert frå før :)

19.nov.2009 @ 12:56

sv: men det går jo ikkje!:(

19.nov.2009 @ 15:02

kem e den kulaste du kjenne utenom deg sjøl egentlig? :D

19.nov.2009 @ 21:06

Utrolig bra svar og jeg er i en av svarene, kuuult! :D

De fem nederste bildene var utrolig fine, elsker dem rett og slett!

20.nov.2009 @ 18:38


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/13169116