hvordan smelte to bilder sammenEksempler:


bloglovinhvordan lage animasjoner i photoshop

Image and video hosting by TinyPic

Info: Jeg skal nå vise hvordan du kan lage helt enkle animasjoner, men man kan gjøre mye mer enn det jeg viser her. Dette er hvordan jeg gjør det, og det er kanskje ikke den mest korrekte måten.
Program:
Photoshop CS2 (men det vil nok være ganske likt om du er så heldig og har en nyere versjon enn stakkars meg).

Til og begynne med: pass på at du har oppe disse vinduene.


Steg 1: legg bildene dine (eller skriver teskten) i layers i den rekkefølgen du ønsker at dem skal komme i animasjonen, og så trykker du bort øyet på alle bildene utenom det første. Om du skal bruke bilder i animasjonen din (og ikke tekst slik som vist i dette eksempelet) har jeg en forklaring på hvordan du får ulike bilder i ulike layers HER.Steg 2: lag like mange "bokser" i animasjonsvinduet som du har layers med å trykke på den knappen jeg har markert med rødt.Steg 3: trykk på animasjonsrute nr. 2 og deretter aktiver øyet i det layeret du ønsker skal vise som andre bildet i animasjonen. Steg 4: gjør det samme igjen: trykk på animasjonsrute nr. 3 og aktiver øyet i neste layer.Steg 5: gjør det samme enda en gang. Dette gjør du helt til du har fått et animasjonsvindu fort hvert bilde du ønsker å ha med i animasjonen.Steg 6: trykk play for å se hvordan den ser ut.


Steg 7: for å lagre animasjonen velger du "save for web".

Steg 8: i det nye vinduet som kommer opp er det viktig at du velger GIF og at du får riktig størrelse. På min blogg publiserer jeg bildene mine i 700px, og derfor må det stå 700 hos meg. Trykk på play om du ønkser å se animasjonen din igjen. (OBS: om du har veldig store bilder du holder på med kan det være smart å forminske dem i den størrelsen du skal publisere dem i før du velger save for web, ellers kan det henge seg litt opp. Dette kan du gjøre lett med å trykke ctrl+alt+I)


Steg 9: for å legge animasjonen din ut på bloggen din må du laste den opp på for eksempel tinypic. Kopier HTML-koden (se bildet nedenfor), velg HTML av/på nede i høyre hjørne der hvor du skriver nye innlegg (hos blogg.no) og lim inn koden. Trykk igjen på HTML av/på og din animasjon skal være klar til å publiseres!Om det er noe du lurer på eller ikke får til  - spør i kommentarfeltet!

bloglovinhvordan få "bevegelse" i bildet

Nikon D40, 18-55mm f/3.5-5.6 (kit-objektiv)

Å få til dette er ikke noe hokkus pokkus. Ikke trenger man noe dyrt utstyr, og heller ikke vinne VM i kamerainnstillinger. Alle med speilrefleks kan få til dette! Det eneste du trenger er ei linse med zoom på. Fastoptikk fungerer ikke.

1. Innstillingene på kameraet kan stå akkurat som du vil. Auto-funksjon går veldig fint.
2. Det aller beste er om du har stativ, men det er ikke nødvendig. Jeg har ikke brukt stativ på noen av bildene over.
3. Samtidig som du tar bildet vrir du på zoomen. Du kan enten zoome inn i bildet, eller ut. Det er viktig at du prøver å holde kamera mest mulig stille, slik at midtpunktet fortsatt blir skarpt. Man må være ganske rask!
4. Ta-da! Prøv noen ganger, du finner fort ut hva som funker best.

Har du prøvd dette før?

bloglovin

hvordan laste ned gratis actions


Pink/red desaturtion fra Retro-vintage.

Først litt info: jeg har brukt Photoshop CS2, men det funker likt i CS3 og CS4 (om jeg ikke tar helt feil). Jeg skal nå vise hvordan man gratis laster ned actions som andre har laget, men det går også an å lage sine egne. Det kan jeg eventuelt vise en gang senere. Jeg vet ikke om det finnes andre måter å gjøre dette på, men dette er i alle fall hvordan jeg gjør det, og det funker for meg. Håper det er forståelig, og om noe skulle være uklart er det bare å spørre. Lykke til!

Her er noen linker til gratis actions: Retro-vintage, Set 02, Set 15, Actions 46 og Actions 47.


1:
Velg en av linkene ovenfor (eller et annet sted om du vil..) og trykk på download og så lagre fil.
2: Gå inn i photoshop i "action-menyen". Det kan hende denne ikke er oppe hos deg, og da trykker du på window/vindu helt oppe langs kanten, og velger actions. Da skal den vise helt til høyre. Når du har denne oppe trykker du på den lille trekanten oppe til høyre (rett under det røde krysset) som vist på det første bildet, og velger load actions.

Nå må du finne det du lastet ned, og det ligger (forhåpentligvis) enten i nedlastinger eller downloads, det varierer. Så er det bare å dobbeltklikke, og da skal den ligge din "action-boks", slik som vist nedenfor:


3: Du har nå lastet ned flere actions, så nå må du velge hvilken av dem du vil bruke. Velg en og trykk play. Det er ikke sikkert denne passer til ditt bilde, og om du ikke ønsker å bruke den kan du trykke F12 (NB: da vil bildet gå helt tilbake til sist gang du lagret det! Husk å lagre bildet før du bruker actions).


Her kan du se alle de forskjellige i action-settet Retro-vintage:Takk til Something Nice hvor jeg fant et av de kule settene.
Håper dette var til hjelp! Hvis du har spørsmål om noe som er uklart, legg igjen en kommentar :)

bloglovin

hvordan få gjennomsiktig bokeh

step1

1) For å gjøre dette tregner du to bilder: et "vanlig" og et med bokeh (du kan enten bruke et du har tatt selv, eller finne noe på internett, men husk å oppgi kilde hvis du publiserer det). Åpne begge i Photoshop.step5

2) Nå må du være innpå bokeh-bildet. Trykk Ctrl+A (da skal en stiplet linje komme opp rundt bildet). Deretter trykker du på Move Tool (vist på bildet over). Nå kan du dra bokeh-bildet over i det andre bildet. Hvis du ønsker å justere størrelsen på det, trykker du Ctrl+T (husk at hvis du ønsker riktig størrelse når du justere må du holde inne shift).step4

3) Men nå er jo hele bildet dekket av bokeh-bildet. Derfor må du velge noe annet enn normal (se bildet over). Du kan velge hva du vil, og det varierer fra bilde til bilde hva som fungerer best. Jeg har i dette tilfellet valgt Screen. Da skal du forhåpentligvis kunne se det opprinnelige bildet. Om du fortsatt ønsker å se mer av det kan du regulere på Opacity (rett til høyre fra der du valgte Screen).


untitled1


Legg gjerne igjen en link i kommentarfeltet hvis du publiserer det på bloggen din! :)

Var det noe som var uklart?

hvordan få "rosa bilder"

dsc0055


Her er originalbildet og det ferdige resultatet. Programmet jeg har brukt heter Photoshop Elements, som er en mindre og enklere versjon av Photoshop. Hvis du er så heldig og bruker CS 2/3/4 eller hva du nå har, så skal det nok gå fint det også..

untitled1

11

1) Trykk på sirkelen og velg solid color.

Da kommer denne opp:
step3

2) Finn den fargen du vil ha. Jeg har valgt en rosa/lilla farge for å få bildet slik jeg ønsker. Når du trykker OK vil bildet bli dekket av den fargen du valgte. Men frykt ikke! (hehehe tulla)

step4

3) For at bildet faktsik skal vise må du senke prosenten på opacity.
Jeg har da satt den til 27 %.

Da vil bildet ditt se noe lunde slik ut:
prosess1


2

4) Samme sted som du fant solid color finner du brightness/contrast. Her kan du mikse og trikse så mye du vil. Det varierer fra bilde til bilde hvor mye du må justere.

Hvis du ikke er helt fornøyd med slik bildet ser ut nå, kan du bruke levels (eller curves hvis du har full versjon). Dette finner du på samme sted som solid color og brightness/contrast. Prøv deg frem!

Jeg har også valg å ta et utsnitt av bildet. Til slutt ble det seende slik ut:
dsc0055edited1


Nå er det ikke slik at dette nødvendigvis er den rette måten å gjøre det på, og det finnes sikkert hundre andre muligheter. Men dette var i alle fall slik jeg gjorde det.

Håper det var til hjelp for noen!

hits